Kleinschalige Kinderopvang Het kleine kasteel

Rust

Alles gebeurt in de 1e versnelling. We nemen de tijd om te kijken naar de behoefte van het kind en naar het kind te luisteren, op het gemak spelletjes te spelen en genieten van alle momenten. Verbale communicatie wordt ondersteund door babygebaren, waardoor het op jonge leeftijd al mogelijk is met ons te communiceren.

   

Regelmaat

In mijn dagindeling staat duidelijk beschreven wanneer we wat doen. Uiteraard kan hier vanaf worden geweken, als er bijvoorbeeld knutselen op het programma staat, maar wij hebben zin om de eendjes eten te gaan geven, dan gaan we dat lekker doen. Maar altijd wordt er gekeken naar de behoefte van het kind. Hoe jong ze ook zijn, deze regelmaat is heel belangrijk voor ze.


Reinheid

Ontdekken!! Alles ervaren door te voelen, ruiken, proeven en horen, zowel binnen als buiten, want vies worden mag. Verven, plakken, met natuurlijke materialen spelen, nieuwe dingen bij het eten proeven, enzovoort. Maar na het spelen, niezen of naar het toilet gaan, wordt uiteraard altijd even goed gepoetst.

   

Respect

We spelen samen, iedereen mag mee spelen, maar als een kindje even echt alleen wil spelen, vinden we dit ook goed. Ruzies lossen we op door te praten, iets dat we sowieso veel doen met elkaar, alles wordt besproken. We zijn behulpzaam naar elkaar, doordat we al vroeg beginnen met zelfstandigheid. Kan iemand al de rits van de jas dicht doen, vinden ze het geweldig om anderen te helpen, maar wil dat kindje dat zelf doen, mag dat uiteraard ook.

Ook is er respect naar de ouders, want iedereen heeft een andere manier van opvoeden. Er wordt goed geluisterd naar de manier van de ouder en er wordt geprobeerd deze in de situatie van Het kleine kasteel toe te passen. Maar andersom verwachten wij ook gerespecteerd te worden in onze manier van handelen.